PolskiPolski
 
Alicja Janosz w Vertigo

Alicja Janosz w Vertigo

Sun, September 24, 2017, 20:00

Vertigo Jazz Club
ul. Oławska 13
50-123, Wrocław
sales closed

Promoter statement

Bilet na koncert nie jest gwarancją miejsca siedzącego. W lokalu możliwa jest rezerwacja miejsc pod adresem rezerwacje@vertigojazz.pl

Lokal przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Description

Zapraszamy na koncert Alicji Janosz w towarzystwie znakomitych, wrocławskich muzyków. Artyści zagrają zupełnie nowe, autorskie kompozycje Alicji, inspirowane folkiem, oraz kilka piosenek z jej ostatnich płyt - Vintage i Retronowa. 

Będzie to koncert pełen bardzo melodyjnych, ciekawych harmonicznie oraz aranżacyjnie utworów z niebanalnymi tekstami, które z pewnością zaskoczą nie jednego słuchacza, kojarzącego Alicję z rzeczy bardziej komercyjnych. Nowe oblicze wokalistki, autorki piosenek i kompozytorki, warte uwagi. Polecamy!

Alicja Janosz - wokalistka, autorka piosenek, felietonistka. Śpiewa od dziecka. Jano 17-latka wygrała pierwszy polski talent show pt. "Idol". Wcześniej laureatka "Szansy na Sukces" z udziałem Kayah i odtwórczyni jednej z głównych ról w musicalu "Piotruś Pan" wystawianym w Teatrze Muzycznym ROMA. Od roku 2007 współpracuje z zespołem HooDoo Band, z którym zdobyła drugą w swoim dorobku Złotą Płytę i wystąpiła na wielu festiwalach bluesowych oraz okołobluesowych w kraju i zagranicą. Obecnie pracuje nad nową płytą, której esencją będzie głos i gitara akustyczna, czyli prostota formy, która najbardziej inspiruje artystkę.

Dyskografia:

2002: Ala Janosz - płyta solowa
2009: HooDoo Band - podwójny album z zespołem HooDoo Band (złota płyta)
2011: Vintage - płyta solowa
2013: HooDoo Unplugged - DVD&CD z zespołem HooDoo Band
2015: Retronova - płyta solowa

Tickets
Sales closed.